Om våra event

Bankörning på Kinnekulle Ring

Banlängd: 2072 m. Banan är relativt långsam, med undantag av depårakan med efterföljande kurva under bron. Den är kuperad, krokig och mycket underhållande. Någon har sagt: ”Kinnekulle Ring är banåkning när den är som bäst”. Har du inte varit här tidigare, ta chansen!

Våra körningar riktar sig både till den ovane som aldrig varit på bana förut och till den erfarne tävlingsföraren.

Samtliga grupper kör med erfarna instruktörer – flera av våra instruktörer har varit aktiva roadracingförare, och nästan alla är även SMC Avancerad Instruktör (tidigare Sporthojsinstruktör). Syftet är dels att hjälpa till med spårval, ge feedback och svara på frågor, dels att övervaka körningen så att regler följs och identifiera och hantera riskbeteende på banan.

Ambulans finns alltid på plats för din säkerhet.

Vi har indelning i 4 olika grupper, varav grupp 1 är en grupp enbart för motorcyklar i gatskick, och grupperna 2-4 är för samtliga motorcyklar, även racehojar. Ju högre gruppnummer, desto högre tempo – grupp 4 är alltså snabbast.

Regler endast för gatgrupp (grupp 1):

Körkort krävs. Föraren ansvarar för att motorcykeln har för ändamålet giltig trafikförsäkring och är besiktigad. Motorcykeln skall vara i standardutförande såsom i trafiken. Slicks är tillåtet. Oregistrerade eller avställda motorcyklar accepteras ej.

Motorcykeln får alltså INTE vara i race-utförande. Kraschkåpor är ok under förutsättning att lyktor fram och bak är monterat. Eftermarknadslyktor är ok om dessa är godkända för fordonsbruk. Tidtagning är ej tillåten.

Regler endast för grupperna 2-4:

Körkort och/eller licens/bevis om godkänd licenskurs krävs. Både gathojar och racehojar är välkomna. Tidtagning är tillåten. Motorcykel utan reg-skylt skall ha synligt och läsbart ramnummer.

Allmänt:

Föraren ansvarar för att motorcykeln är i fullgott skick, särskilt däck, bromsar och eventuella läckage, under hela dagen.

Klädsel är skinnställ, stövlar och handskar. Ryggskydd är obligatoriskt! Gore-Tex-ställ är tillåtet ENDAST i gatgrupp (grupp 1).

Detta är INTE träning inför tävling, visa hänsyn mot andra deltagare, särskilt ska omkörningar göras med marginal. Bakhjulsåkning och andra stunt-aktiviteter är förbjudna. Samtliga förare förbinder sig att åtlyda funktionärers instruktioner och följa ovanstående regler – detta för Din egen säkerhet. Arrangören har rätt att besluta om avstängning för den som inte följer regler och instruktioner.

Buller:

OBS! Bullergränsen är 92 dB mätt vid bankanten under förbifart. Detta motsvarar en nivå som ligger under besiktningsgräns hos Bilprovningen. En del tillbehörsljuddämpare av god kvalitet klarar denna gräns, men är du osäker rekommenderar vi att du monterar originalljuddämpare. De motorcyklar som inte klarar gränsen tillåts inte på banan enligt banägarens regler. 

Vägbeskrivning:

Ca 10 km från Götene, som ligger vid E20 mellan Göteborg och Örebro.

Det är ca en mil till närmaste mack. Om du vill övernatta kan du kontakta Lidköpings Turistbyrå på 0510-77 05 00. Det finns vandrarhem både i Lidköping och Hällekis.